Zorana Barjaktarović najbolja mlađa seniorka u Srbiji

Komentari(0) | Autor:Marko 31. децембар 2016. Poslednja izmena: 31. децембар 2016.
U ponedeljak 26.12.2016.godine ,Atletski savez Srbije proglasio je najbolje atletičare i atletičarke u protekloj godini. Svečanost je održana u Bel expo centru u Beogradu.

Kao najuspešnija atletičarka u konkurenciji mlađih seniorki proglašena je atletičarka atletskog kluba „Dinamo“ iz Pančeva Zorana Barjaktarović. Ovo priznanje atletskog saveza Srbije došlo je kao kruna njenih postignutih rezultata u 2016.godini. Zorana je u protekloj godini osvojila zlatno odličije na seniorskom prvenstvu Srbije na 100 m dok je na 200 m bila drugoplasirana. Neophodno je pomenuti i to da je Zorana ove godine bila jedini predstavnik Srbije na mediteranskim igrama u Tunisu.

Na velikom internacionalnom takmičenju „Serbia Open“ u Beogradu, Zorana je osvojila treće mesto u trci na 60 m gde je ujedno bila i najuspešniji naš predstavnik. Takođe, proglašena je za najuspešniju takmičarku na dva internacionalna mitinga: „Mađar So“ u Senti i „Bar 2016“ na kojima je ubedljivo pobedila u trkama na 100 m. Zoranin lični rekord na 100 m sada iznosi 11,65 s što spada među najbolje rezultate u istoriji srpskog sprinta.

Po kategorizaciji Olimpijskog komiteta Srbije, Zorana Barjaktarović već dve godine za redom nosi priznanje sportiste nacionalnog razreda. Nagradu najboljim atletičarima Srbije uručili su predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i generalni sekretar ASS Slobodan Branković.

Svečanosti u Bel expo centru pored Zorane Barjaktarović, prisustvovali su novoizabrana predsednica Atletskog kluba „Dinamo“ Sandra Božić, potpredsednik kluba Zoran Božanić, kao i Zoranin trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

XS
SM
MD
LG