Finale kupa za mlađe juniore- Božanić šampion

Komentari(0) | Autor:Filip 10. октобар 2016. Poslednja izmena: 10. октобар 2016.
Poslednje ovogodišnje takmičenje na stazi za mlađe juniore održano je na atletskom stadionu na Vojnoj akademiji 17 i 18.septembra u Beogradu. Na finalno takmičenje su se plasirali po 12 najboljih atletičara u Srbiji po disciplinama. Atletski klub „Dinamo“ je u ukupnom zbiru poena na kraju takmičenja osvojio šesto mesto od svih klubova u Srbiji.

Ovo je veliki uspeh za „Dinamo“ jer su nastupili bez nekoliko izuzetnih atletičara koji su u vreme kvalifikacija bili na odmoru. Najveći uspeh postigao je Ivan Božanić koji je ostvario pobedu u trci na 400m. Ovom trkom skrenuo je pažnju selektoru juniorske reprezentacije Srbije i biće ozbiljan kandidat za međunarodna juniorska takmičenja sledeće godine.


Švedska štafeta: 100m-200m-300m-400m, inače zaštitni znak AK „Dinamo“, ovog puta je AK „Dinamo“ donela samo srebrnu medalju. Pančevci su bili najveći favoriti za zlatnu medalju, ali su na samom takmičenju napravili tehničku grešku u izmeni koja ih je skupo koštala, pa su osvojili srebrnu medalju.

„Cela štafeta, a i ja kao trener vidno smo razočarani drugim mestom pogotovo ako istaknemo da je i pored slabe izmene istrčan fenomenalan rezultat 2.05 što spada u najbolje rezultate svih vremena u Srbiji. Sastav štafete je bio: Stefan Mihajlov, Lazar Konstantinović, Nikola Radovanović i Ivan Božanić. Na samom takmičenju nije dozvoljeno našoj atletičarki Anđeli Tasić da nastupi u trci na 400m, jer je u kvalifikacijama njenoj grupi mereno ručno (zaboravili su merioci vremena da uključe elektroniku). Ona je sa najboljim rezultatom ušla u finale, a onda je poništena trka. Anđela Tasić je atletičarka koja je bila najveći favorit za pobedu na Kupu Srbije, a nije joj dozvoljen nastup. I to je sport (i kod nas ima nepravde!)
– istakao je Ljupčo Cvetkoski, trener AK „Dinamo“.


XS
SM
MD
LG